Ontdek de verschillende journals van Dapper: Welke past bij jouw situatie?

journals

Bij Dapper hebben we drie unieke invulboeken ontwikkeld, elk specifiek ontworpen om mensen te ondersteunen tijdens verschillende fases van ziekte en herstel. Of je nu te maken hebt met kanker, een chronische ziekte, of een medisch traject hebt afgerond, onze journals helpen je grip te krijgen op je situatie, te verwerken en vooruit te kijken. Hier leggen we uit wat elk journal inhoudt en hoe ze van elkaar verschillen.

1. Kanker: Mijn Planner & Journal

Voor wie: Dit journal is speciaal ontworpen voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Het is te gebruiken vanaf het moment van diagnose, tijdens de behandeling en in de eerste fase van herstel.

Wat maakt het uniek:
Dit journal is een praktische gids die je helpt om overzicht te houden tijdens je medische behandelingen. Van het documenteren van afspraken, behandelingen en medicatie tot het bijhouden van je ziekteverloop en klachten, dit invulboek geeft je structuur en inzicht in je traject. Het helpt je ook met het verwerken van emotionele en lichamelijke veranderingen, en biedt ruimte voor je gedachten en gevoelens. Dit boek legt de focus op het behouden van controle en overzicht in een chaotische tijd.

Wanneer gebruik je dit journal?

  • Vanaf de diagnose kanker

  • Tijdens behandelingen zoals chemo, bestraling of immunotherapie

  • Tussen behandelingen door om emoties en gedachtes vast te leggen

  • In de eerste fase van herstel na medische ingrepen

Bestel: Kanker; Mijn planner & journal

2. Mijn Dappere Verhaal: Journal na een Medisch Traject

Voor wie: Dit journal is bedoeld voor mensen die een medisch traject hebben afgerond, zoals het HELLP-syndroom, een burnout, of de behandeling bij kanker.

Wat maakt het uniek:
Na een intensief medisch traject is het tijd om te reflecteren en te verwerken wat er is gebeurd. Dit journal helpt je om de balans op te maken en je leven na de behandelingen opnieuw vorm te geven. Het biedt veel ruimte voor zelfreflectie, het stellen van nieuwe doelen en tips voor ontspanning en selfcare. Het journal ondersteunt je bij het verplaatsen van de focus van ziekte naar herstel en helpt je bij het zoeken naar positieve manieren om met je gezondheid om te gaan.

Wanneer gebruik je dit journal?

  • Na een medisch traject bij bijvoorbeeld kanker of andere ziektes

  • Tijdens herstel van bijvoorbeeld een burnout of het HELLP-syndroom

  • Bij het zoeken naar (nieuw) balans en het stellen van nieuwe doelen

Bestel: Mijn Dappere Verhaal: Journal na een Medisch Traject

3. Mijn Dappere Verhaal: Journal tijdens Chronische Ziekte

Voor wie: Dit journal is speciaal ontwikkeld voor mensen met een chronische ziekte zoals MS, chronische pijn, chronische vermoeidheid, of voor degenen in de palliatieve fase van kanker.

Wat maakt het uniek:
Leven met een chronische ziekte vraagt om constante aanpassing. Dit journal biedt handvatten om hiermee om te gaan en helpt je te focussen op wat je nog wél kunt doen. Het boek richt zich op selfcare, ontspanning en het leren omgaan met de beperkingen die een chronische ziekte met zich meebrengt. Het helpt je nieuwe doelen te stellen en het ziektegedrag om te zetten in een actievere en positievere mindset, met veel tips en tricks voor een betere kwaliteit van leven.

Wanneer gebruik je dit journal?

  • Bij chronische ziektes zoals MS, chronische pijn of vermoeidheid

  • In de palliatieve fase van kanker

  • Voor het verbeteren van je dagelijkse kwaliteit van leven bij chronische ziekte

Bestel: Mijn Dappere Verhaal: Journal tijdens Chronische Ziekte

Wat is het Verschil tussen de Journals?

Kanker: Mijn Planner & Journal biedt vooral praktische ondersteuning tijdens de behandeling van kanker. Het helpt je om structuur te creëren, behandelingen bij te houden en overzicht te behouden.

Mijn Dappere Verhaal: Journal na een Medisch Traject richt zich op de verwerking en het omgaan met de veranderingen in je leven na een medisch traject. Dit journal is gericht op het herstellen van je balans, het leren omgaan met je beperkingen en het actief zoeken naar manieren om je leven op een positieve manier vorm te geven.

Mijn Dappere Verhaal: Journal tijdens Chronische Ziekte richt zich op de verwerking en het omgaan met de veranderingen in je leven tijdens een chronische ziekte. Dit journal is gericht op het herstellen van je balans, het leren omgaan met je beperkingen en het actief zoeken naar manieren om je leven op een positieve manier vorm te geven.

Terwijl Kanker: Mijn Planner & Journal zich vooral richt op het documenteren en inzicht krijgen tijdens de medische behandelingen, focussen de andere twee journals op het verwerken van het ziekteproces, selfcare en het stellen van nieuwe doelen om positiever met de ziekte om te gaan.

Conclusie

Of je nu te maken hebt met een kankerdiagnose, een medisch traject hebt afgerond of leeft met een chronische ziekte, Dapper heeft een journal dat past bij jouw situatie. Elk boek is zorgvuldig ontwikkeld om je te ondersteunen, of dat nu is om overzicht te behouden tijdens behandelingen, of om te verwerken en nieuwe doelen te stellen na je medische reis. Shop hier onze journals.

Beginnen met journaling? Ontdek praktische tips voor een succesvolle start!

Vorige
Vorige

De kracht van woorden: Waarom onze tegeltjes een blijvende herinnering zijn

Volgende
Volgende

Trendy tegeltjes: Inspiratie voor chronisch zieken en (ex-)kankerpatiënten